• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments



Aceasta istorie isi ia startul de la vestitele incidente din finala cupei Poliniei dintre Legia si Lech din 3 mai 2011 (cum s-a aflat ulterior - guvernarea a provocat aceste actiuni in din interese proprii). Statul, care s-a cacat cu pregatirea catre Euro-2012 (promisiunile de constructie a drumurilor, statiilor noi si aeropoartelor nu au fost indeplinite), au declarat "razboi huliganilor", incercind sa-si imbunatateasca imaginea in fata societatii. Ca rezultat, stadionul celor de la Lech a fost descalificat ca pedeapsa pentru finala cupei.

Fanioi lui Lech au protestat si si-au sustinut echipa din afara stadionului in meciul cu Gurnik Zabrje:


La urmatorul meci de acasa, cu Ruch Khorjow, fanii lui Lech s-au imbracat in culori de "inmormintare", in semn de protest fata de ce se petrecea. Dupa obtinerea de catre gabori a anumitor drepturi, acestia au inceput sa amendeze si sa interzica accesul fanilor pentru orice lucru marunt. La acest meci cei de la Lech si-au sustinut echipa doar ultimile 20 de minute.


Din acest moment toti suporterii din Polonia s-au unit intr-un tot intreg, care a protestat impotriva actiunilor puterii.

Pentru ultimul meci din sezon, impotriva celor de la Korona Kielce fanii lui Lech au pregatit tricouri cu textul "Puteam fi a doua Irlanda, dar suntem a doua Belarusie" (dupa meci fotbalistul lui Lech - Ivan Djurdjevici a imbracat acest tricou), ultimele 20 de minute au fost marcate de pirotehnie. Riscul nu era unul mic, insa nimeni nu a fost retinut.





Se preconiza ca pirotehnia sa fie prezenta pe toate stadioanele tarii, insa au facut-o doar fanii lui Lech. Era primul semn ca in comunitatea fanilor a avut loc o ruptura.

Sezonul 2011/2012:

Cu inceperea noului sezon, spre uimirea fanilor lui Lech, toate firmele din Ekstraclasa si-au sustinut echipele, de parca nu s-ar fi intimplat nimic. In acelasi timp, dupa o portie de atacuri din partea mass-media, liderul fanilor lui Lech a primit interdictie pe stadion.


Ce e si mai rau, represaliile din partea statului nu inceteaza, ci sunt si mai dure decat cele din sezonul trecut (conform noilor legi, poti primi interdictie pe stadion nu doar pentru pirotehnie ci si pentru incalcarea normelor de conduita sau injuraturi).

Dupa una din sedinte, fanii lui Lech au decis, ca daca sunt o echipa, atunci trebuie sa continue protestul impotriva politicii de stat. A fost greu, dar s-a luat urmatoarea hotarare - sa isi faca aparitia pe stadion doar la unele meciuri din sezon pentru ultimele 20 de minute, pentru a demonstra deosebirea dintre stadioanele pustii, fara ultrasi, si cele pline.

La ultimul meci impotriva celor de la Wisla Cracow, spoke-man-ul celor de la Lech a fost luat pe sus, pentru "nerespectarea locului indicat in bilet" si pentru incalcarea regulilor de comportament pe stadion. Acum acesta risca o amenda de 1500 euro si o interdictie de 6 ani la meciuri.
Acest caz i-a convins pe fanii lui Lech ca au dreptate si i-a impus sa continue boicotarea.

La inceput acestia credeau ca lipsa unui "support" pe stadioanele din Polonia va incuraja cluburile si sponsorii sa faca presiuni asupra statului, pentru ca acesta sa termine cu represaliile. Dar acum, ramanand singuri, nu le ramane decat sa isi faca griji pentru orice actiune, ca sa nu fie o prada usoara pentru acabi.

Orice ar zice lumea - protestul nu e impotriva clubului. E impotriva politicii.

La moment fanii lui Lech string semnaturi pentru initierea unui proiect civil a legii privind intrunirile in masa, care le-ar permite fanilor sa aprinda torte si care ar anula interdictiile idioate. De asemenea ultrasii lui Lech lupta impotriva Guvernului si personal impotriva primului ministru Donald Tusk (alegerile sunt stabilite pentru inceputul lui octombrie).

Din acest sezon fanii lui Lech au legitimat in cupa Poloniei o echipa de amatori compusa doar din fani. La acel meci acestia s-au distrat pe masura, deoarece aceste meciuri nu sunt considerate actiuni in masa, si acestia au reusit si sa sustina echipa si sa aprinda ceva torte.





La sfirsitul luii septembrie suporterii lui Lech l-au salutat pe Donald Tusk cu torte si bannere in timpul vizitei acestuia in Posnan:


Grupe de suporteri din intreaga Polonie incep sa se alature protestului. cateva grupuri mai mari din Pogon Szecin si grunik Zabje la fel nu mai sustin activ echipele la meciurile de acasa.

Categories:
Comments
Comments
Comments

Categories: ,
Comments
Comments
Comments

O persoana petrece mult timp in afara casei, publicitatea stapaneste practic tot in viata noastra, inclusiv bancile pentru sezut din oras.
In Occident, bancile au inceput sa fie folosite in scopuri promotionale. Agentiile de publicitate din Romania de asemenea ar dori sa obtina acordul pentru acest canal de publicitate, dar cu legile noastre nu este atat de usor. Si in timp ce noi inca visam ca va veni momentul in care instalarea unei banci pentru sezut nu va dura mai mult de trei luni, sa ne uitam la „creativul bancilor promotionale”.
Banca pe care stai, pentru a vedea.

Marca de lenjerie Victoria’s Secret a insalat banci branduite in metrou. Foarte aproape de un poster cu Adriana Lima in sutien de la noua colectie de la VS.

Categories:
Comments

Rezultatele concursului mondial de design logo World Logo Design Annual (Wolda 2010).
Wolda – singurul concurs din lume, sprijinit de sute de asociatii de design si scoli din intreaga lume. Unul din motivele pentru succesul concursului – juriul inovativ, care judeca logo-urile inscrise din toate partile posibile. Juriul este format din 10 reprezentati ai „designeri din lume”, „clienti din lume”, „publicul din lume”.
Caracteristica principala a juriului – trei etape, asemanator cu un proces natural de lucru. Toate logo-urile vad doar designerii. Ei decid ce se poate arata clientilor. Clientii decid ce se poate arata consumatorului si consumatorii fac o decizie finala asupra a ceea, ce logo este cel mai reusit. Totul ca

Categories:
Comments

Categories:
Comments
Comments

Categories:
Comments
Comments

Categories:
Comments
Comments

Categories:
Comments
Comments


Doi miriapozi, el şi ea, se giugiuleau. Dupa două ore de oftaturi, zice el:
- Hai, nu fi rea, spune-mi între care picioare o ai !

Categories:
Comments


    I

LOVE
  MY
WORK! 

 

    I
LOVE
  MY
WORK! 

  


    I
LOVE
  MY
WORK! 


 

    I
LOVE
  MY
WORK! 


Categories:
Comments

Карл Уорнер ( Carl Warner ) – австралийский фотограф, работающий в Лондоне. Окружающие считают Карла Уорнера немного странным: фотограф может подолгу стоять, разглядывая овощи в супермаркетах.

Все дело в том, что Карл Уорнер, иллюстратор по образования, мастер жанра с его подачи известного как «Foodscapes», то есть пейзажи из еды. На его картинах горы сделаны из хлеба, деревья – это брокколи, волны — листы капусты, а роль камней исполняет печеный картофель.



По сложности исполнения выкладывание пейзажей из еды ничем не отличается от написания картин маслом. Создание одного съедобного пейзажа занимает несколько дней. Сначала по эскизам подбираются продукты. Затем два-три дня уходит на построение пейзажа и фотографирование, при этом, чтобы «капризная» еда под светом софитов не заветривалась и не портилась, каждая сцена фотографируется слоями. Еще несколько дней уходит на ретушь и совмещение всех слоев и элементов фотографии. В результате получается великоленая иллюзия.

Categories:
Comments
Comments

:)


Categories:
Comments
Comments

Categories:
Comments
Comments
Comments
Comments
Comments
Comments
Comments
Comments



Intrebarea este....

.

..

.

.

.

.

.

....

.

....

.

Cati flacai s-au filmat in spot?

.

.

.

...

.

..

..

..

ca toate sursele dau cifra 148... sa fie oare coincidenta asemanarea?



Categories:
Comments